Protocol Reanimatie Trainingen 2021 (ivm Covid)

Om de veiligheid van onze cursisten te waarborgen tijdens deze periode waarbij Covid nog steeds onder ons is, hebben wij een Protocol opgesteld. De basis hiervan is het "Protocol Veilig Trainen voor BHV- EHBO- reanimatie- en veiligheidscursussen tijdens de Covid pandemie" van o.a. De Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Dit inmiddels wel aangepaste Protocol geldt voorlopig nog en vormt dus de basis voor de manier waarop wij onze lessen organiseren. Wij vragen onze cursisten dan ook om onderstaande regels in acht te nemen. 

Gedragsregels Protocol AED Reanimatie Trainingen 2021 (ivm Covid)

1. Bij twijfel over uw gezondheid of verkoudheidsklachten bij huisgenoten vlak voor het begin van de les,  neem contact op met Marian Neurink (06-18764923) en kom niet naar de cursuslocatie.

2. Bij binnenkomst vragen wij iedere cursist of deze vrij is van (Covid) klachten en om de handen te ontsmetten met de hand- gel.

3. De "anderhalve meter" gedragsregel is niet verplicht maar afstand houden blijft wel  aanbevolen. 

4. Er zijn mondkapjes en handschoenen aanwezig om uzelf extra te beschermen, u kiest zelf of u daar gebruik van maakt, tenzij u tijdens de training te dicht bij elkaar moet komen. (bij dragen van een mondkapje kunt u tijdens het oefenen met het beademen het mondkapje natuurlijk even afzetten). Gebruikte beschermingsmaterialen moet uzelf in de afvalbak doen en daarna uw handen ontsmetten met de hand- gel.

5 Iedereen moet tijdens de les steeds op dezelfde stoel gaan zitten. 

6. Na toiletbezoek moeten handen voor het betreden van de lesruimte opnieuw ontsmet worden met de hand-gel. 

7. Er is extra assistentie tijdens de les aanwezig om ervoor te zorgen dat u veilig kunt oefenen op een ontsmette oefenpop, waarin een nieuw longzakje geplaatst is. 

8. Via de link www.reanimatieraad.nl/corona-virus-en reanimatie  kunt uzelf altijd op de hoogte blijven van de meest recente informatie.